fbpx

A fi sau a nu fi asertiv – Atelier de psihologie și actorie

INFORMAȚII CHEIE

 • Durata Atelierului: 2 zile
 • Vârsta minimă / maximă:
 • Solicitanți: 0
 • Se poate plăti per modul ?: Nu
 • Locația: Continuu Studio
 • Frecvența: Română
 • Număr de module: 2
 • Vizualizări: 231
 • Prerechizite: Nu
 • Activitate de tip: Recreare
 • Număr de locuri: 14
 • Data de Start: 11/25/2017

Prezentarea Atelierului

A fi sau a nu fi asertiv – Atelier de psihologie și actorie este un workshop despre comportamente, comunicare, conștientizare, acceptare și control, pentru persoanele care își doresc să exerseze felul în care își pot exprima punctul de vedere cu ușurință fără tensiune, frică sau fără a nega punctul de vedere al celorlalți.
Un workshop ce îmbină psihologia cu arta actorului pentru a oferi o perspectivă largă asupra diferitelor atitudini pe care le putem avea față de sine și față de ceilalți în procesul comunicării interpersonale.

A fi sau a nu fi asertiv este un workshop intensiv de weekend care combină psihoterapia cognitiv-comportamentală cu arta teatrală, pentru a observa modalități de comunicare, consecințele pe care le atragem în felul nostru de a relaționa, maniera în care putem interveni cu scopul de a integra valori și drepturi personale sănătoase și corecte.

Psihoterapia cognitiv-comportamentală se concentrează pe axioma – simți ceea ce gândești – și își modelează clienții după acest principiu prin faptul că ei pot trăi mult mai sănătos și productiv dacă gândesc mai sănătos. Acest tip de psihoterapie oferă instrumente de dezvoltare personală care țin de focusarea asupra comportamentelor și modificării acestora în cazul în care acestea deviază sau nemulțumesc individul. Comportamentele se controlează prin conștientizarea și controlarea emoțiilor, astfel că această psihoterapie are un caracter direcționat către scop și rezolvarea problemelor interne și externe.
Terapia cognitiv-comportamentală îi ajută pe clienți să înțeleagă că gândirea și credințele lor conduc la acțiunile și impresiile lor ulterioare, deci implică identificarea gândurilor ce activează emoțiile și comportamentele.

Artă teatrală este prin excelență colaborativă, empatică și proiectivă. Ea se folosește de personaje, dar și de mediul intern al actorului și de cel înconjurător, pentru a ilustra evenimente, reale sau imaginare. Teatrul are un efect exploratoriu unic, atât pentru cei ce-l practică, cât și pentru privitori – emoții, comportamente, situații specifice pot fi observate, trăite, interpretate și reinterpretate, oferindu-ne șansa de a avea cât mai multe perspective și de a extrage cât mai multă informație dintr-un anume moment.

Alegerea susținerii acestor ateliere de artă teatrală împreună cu un psihoterapeut face ca acest proces să fie mult mai complex, orientat pe identificarea nevoilor participanților cât și pe însușirea unor mecanisme de coping, astfel încât participanții să poată să se raporteze la anumite situații din viața personală și profesională.

BENEFICII:
● îmbunătățirea capacității de a vedea situațiile din mai multe unghiuri și prin mai multe perspective;
● dezvoltarea empatiei;
● explorarea, integrarea, interiorizarea, aprofundarea conceptului de asertivitate, precum și a modurilor în care aceasta poate să influențeze diferitele situații în care ne aflăm – cuplu, profesie, relații sociale etc;
● conștientizarea modului în care ne raportăm la situațiile de viață în care ne regăsim în viața de zi cu zi;
● învățarea și oferirea unui feedback constructiv pe model cognitiv-comportamental (gând – emoție – comportament);
● transformarea vulnerabilităților în puncte forte, însușirea unor mecanisme de coping;
● conștientizarea și evaluarea modului în care ne raportăm la lume și la propriile noastre drepturi personale;
● transformarea situațiilor potențial conflictuale în reale oportunități de acțiune eficientă;
● explorarea capacităților noastre, dar și a limitelor, dobândirea abilităților de depășire a propriilor noastre limite;

Ne vom cunoaște, destinde, ne vom distra, vom râde și vom explora comportamente, roluri și situații prin tehnici corporale, jocuri de grup, jocuri de rol.
Prin cercetare de situații, prin actul de reflecție, observare și feedback putem corecta comportamentele sau modalitatea în care ne raportăm la ceilalți și la situații și ne dăm șansa de a ne crește stima de sine învățând să ne cerem drepturile și să le exprimăm asertiv.

CUI I SE ADRESEAZA:
Persoanelor cu vârste începând de la 18 + care:
~ își doresc să învețe experimentând
~ doresc o dezvoltare a flexibilității comportamentale și emoționale
~ doresc o mai bună comunicare în viața personală și profesională
~ sunt interesați de dezvoltarea lor personală
~ își doresc să-și însușească un stil de comunicare asertivă, verbal și non-verbal

INSCRIERI:
Locurile sunt limitate și se rezervă în ordinea înscrierilor. Înscrierile se fac până în data de 24 noiembrie 2017 prin formular: https://goo.gl/forms/2PBn6iKG9aRa0EtP2
sau la e-mail inscrieri@continuu.ro
sau telefon 0731.223.675
și presupun achitarea unui avans de 50%, în cont bancar sau numerar.

Locație: Continuu – str. Alexandru D. Xenopol, nr. 19 (lângă parcul Grădina Icoanei)
Data: 25-26 noiembrie
Preț: 300 lei – beneficiați de un discount de 20% dacă achitați până în 19 noiembrie!
Ora: Sâmbătă – 10.00 – 15.30 / Duminică: 10.00 – 14.00

 

Traineri

 • “Există lucruri pe care le știți, dar nu știți că le știți. Când veți ști ceea ce nu știți, atunci vă veți schimba.” Milton Erickson

 • Smaranda este creatoarea studioului pentru dezvoltare prin artă Continuu, actriță experimentată, formator și cercetător în teatru aplicat.

Module de atelier

 • Modulul 1
  Ziua I - Identificare și activare; ce înseamnă asertivitate?
 • Modulul 2
  Ziua II - Integrarea valorilor