fbpx

Clubul de Teatru pentru Non-actori (toamna 2018)

INFORMAȚII CHEIE

 • Durata Atelierului: 12 ședințe
 • Vârsta minimă / maximă:
 • Solicitanți: 0
 • Se poate plăti per modul ?: Nu
 • Locația: Continuu
 • Frecvența: săptămânal
 • Număr de module: 0
 • Vizualizări: 76
 • Prerechizite: Da
 • Activitate de tip: Explorare
 • Număr de locuri: 14
 • Data de Start: 09/12/2018

Prezentarea Atelierului

“Talentul este o mare capacitate de experimentare”
Viola Spolin

ÎN CE CONSTĂ ACEST CURS?
Antrenament. Analiză. Explorare. Repetiție. Repetiție. Repetiție. Reprezentație!!!

Pasul 1: Coeziunea grupului.
4 ședințe. Cunoaștere. Relaționare. Comunicare. Cooperare și interacțiune pe text.
– antrenarea grupului în jocuri interactive de încredere, relaxare, acceptare, explorare, destindere, control, adaptabilitate și dezinhibare sau eliminarea unor inhibiții.

Pasul 2: Texte fixe. Explorarea sinelui în situații. Construcție de scene.
Jocuri de rol: Eu în situație cunoscută
Eu în situație necunoscută
Alt eu în situație cunoscută
Alt eu în situație necunoscută.
Descifrarea și analiza textului dramatic. Integrarea procesului dramatic. Asumarea situațiilor și a personajelor.

Pasul 3: De la repetiție la reprezentație.
Stabilirea cadrului comun, fixarea opțiunilot, refacerea procesului dramatic, repetarea scenelor și ridicarea spectacolului final.

CE OBIECTIVE URMĂRIM?
– dezvoltarea empatiei
– antrenarea intuiției
– creșterea spontaneității
– analiză, autoanaliză, conștientizare
– creșterea conștiinței de sine (self awareness)
– deschidere către vulnerabilitate
– antrenarea flexibilității
– exersarea stăpânirii de sine
– implicare
– dezvoltarea inteligenței emoționale

CE APTITUDINI ANTRENĂM?
– observare
– ascultare
– concesie și cooperare
– analiză obiectivă
– imaginație
– creativitate
– memorie senzorială
– memorie emoțională și afectivă
– empatie și intuiție

CE NE PROPUNEM?
Deosebit și incitant este că, în convenția dată de arta dramatică, ai toată libertatea să greșești și să înveți din greșelile tale. Copilul din voi nu se va supăra, ci se va trezi cu poftă de viață și de acumulare.
Facem împreună primii pași pentru o comunitate de non-actori!
Ne propunem să formăm o trupă de teatru formată exclusiv din non-actori, care să primească informația necesară și să dispună de antrenamentul psiho-fizic specific actorilor, pentru ca apoi, în timp, să prindă aripi pentru a explora prin intermediul rolurilor doar cu îndrumarea unui actor.
Odată la trei luni vom alătura noi membri trupei, vom alege noi texte și vom pregăti noi spectacole. Pe măsură ce creștem în experiență și în număr vom adapta cursul și vom forma trupele în funcție de experiență, nivelul de cunoștințe și disponibilitate.
Textele vi le propunem noi, însă suntem deschiși să explorăm împreună temele sau interesele propuse de voi. De ce? Suntem de părere că există o „foame de roluri” în fiecare dintre noi, o dorință de cunoaștere și experimentare prin ochii sau papucii altuia. De aceea vă propunem un cadru liber în care arta actorului servește explorării vieții în toate aspectele ei.

CE AVANTAJE AM?
– Doi traineri coordonatori;
– Posibilitatea de acces la spațiu pentru repetiții în lipsa trianerilor cu programare pentru repetiții extra;

CÂT COSTĂ?
Prețul pentru un întreg modul este de 1125 lei (75 lei/ședință) îți ferim însă o promoție! Dacă achiți integral până pe 5 septembrie ai din partea noastră 15% reducere! Achiți astfel doar 1125 956,25 lei 🙂
Poți alege de asemenea să plătești în 3 tranșe egale (o dată la 5 ședințe, în avans). Plata se poate face prin transfer bancar sau în numerar, la sediul nostru. Înscrierea se consideră definitivă în momentul achitării a minim primei rate.
Încurajăm cu tărie prezența la fiecare oră de curs. În cazul plății anticipate îți oferim însă posibilitatea de a ne spune de la început cel mult două date la care știi sigur că nu ajungi – acestea se vor scădea din prețul total, iar reducerea va deveni de 10%.

CÂND?
În fiecare miercuri începând cu 12 septembrie, între 19:00 și 21:30, cu spectacol în 19 decembrie.

UNDE?
Continuu Studio – Str. Alexandru D. Xenopol nr. 19, etajul 1. Spațiul se află în zona Grădina Icoanei, intrarea dinspre str. Polonă.

EXCELENT! CUM MĂ ÎNSCRIU?
Pentru înscrieri vă rugăm să completați următorul formular:
https://goo.gl/forms/2duud4c4jhPlmSps2
Sau ne puteți contacta prin e-mail la inscrieri@continuu.ro sau la numărul de telefon 0731 223 675.
Număr maxim de participanți: 14.

CINE SUNT TRAINERII? 
Vladimir Purdel este actor, facilitator de workshopuri bazate pe arta teatrală și improvizație. În calitate de trainer, din 2012, Vladimir a susținut workhopuri cu echipe din diverse corporații din România – Vodafone, Oracle, B/S/H, Tenaris, Steelcase, MediCover – trainingul focusându-se pe dezvoltarea comunicării și colaborării în cadrul unei echipe sau între departamente, prin intermediul tehnicilor de improvizație teatrală. Vladimir are o experiență de peste 6 ani în educația alternativă prin tehnici teatrale pentru elevii de liceu și studenți. În calitate de actor, poate fi urmărit pe scena Teatrului Național București, a Teatrului Anton Pann, a Teatrului de Comedie și a Teatrului Act.

Smaranda Caragea: absolventă în 2008 a Facultății de Teatru – specializarea Arta Actorului, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, Smaranda a urmat studiile masterale în Arta Actorului și a finalizat și cursurile doctorale în cadrul UNATC, cu teza “Dezvoltarea continuă prin arta actorului pentru non-actori” (coord. Prof.Univ.Dr. Olga Delia Mateescu). În prezent angajată a Teatrului de Comedie din București, Smaranda are în spate o vastă experiență de actriță, apărând de-a lungul anilor în nenumărate piese de teatru, filme de diverse metraje, spoturi publicitare, emisiuni TV sau online și dublaje de voci în seriale TV sau de desene animate. Spoturile grupului de comedie Sector 7, piesa “Bullets over Lipscani” – long-time-runner-ul de pe scena teatrului Godot sau vocea îndrăgitului personaj Hannah Montana sunt doar câteva din ipostazele pentru care Smaranda este cunoscută și îndrăgită, atât în rândul celor mari cât și în rândul copiilor.
Încă de la absolvirea facultății de teatru – și cu o contribuție decisivă a celor doi ani de studiu în cadrul Facultății de Sociologie-Psihologie din cadrul Universității Spiru Haret, Smaranda a fost deosebit de implicată în latura educațională și formativă a artei actorului, dezvoltând, perfecționând și susținând, începând cu 2008 și până acum, o gamă variată de cursuri ce îmbină actoria și dezvoltarea personală continuă. Cursuri precum “Introducere în arta actorului”, “Teatru aplicat”, “Școala de vară și actorie pentru copii”, “Primii pași în teatru”, “Antrenamentul memoriei prin tehnici de teatru” sau “Teatru aplicat în dezvoltare personală”, susținute ca lector în cadrul Fundației Calea Victoriei, dar și multitudinea de workshopuri și teambuildinguri organizate pentru companii precum JCC – Jewish Community Center, Jacobs, HP, Allianz-Țiriac, Leroy Merlin sau King România au reprezentat atât bazele, cât și garanția, unei solide experiențe de training a Smarandei Caragea, concretizată și materializată în cadrul cursurilor Studioului pentru Dezvoltare prin Artă “Continuu”.

Traineri

 • Vladimir Purdel este actor, facilitator de workshopuri bazate pe arta teatrală și improvizație. În calitate de trainer, din 2012, Vladimir a susținut workhopuri cu echipe din diverse corporații din România – Vodafone, Oracle, B/S/H, Tenaris, Steelcase, MediCover – trainingul focusându-se pe dezvoltarea comunicării și colaborării în cadrul unei echipe sau între departamente, prin intermediul tehnicilor …
  Continue reading Vladimir Purdel

 • Smaranda este creatoarea studioului pentru dezvoltare prin artă Continuu, actriță experimentată, formator și cercetător în teatru aplicat.

Course Reviews

Based On 0 Review
0
overall
5 stars
0%
0
4 stars
0%
0
3 stars
0%
0
2 stars
0%
0
1 stars
0%
0

Be the first to review “Clubul de Teatru pentru Non-actori (toamna 2018)”

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

There are no reviews yet.