fbpx

Club de Teatru pentru Copii Preșcolari (4-7 ani)

INFORMAȚII CHEIE

 • Durata Atelierului: 1h15m
 • Vârsta minimă / maximă:
 • Solicitanți: 0
 • Se poate plăti per modul ?: Da
 • Locația: Continuu (Alexandru D. Xenopol 19)
 • Frecvența: Saptamanala
 • Număr de module: 0
 • Vizualizări: 394
 • Prerechizite: Nu
 • Activitate de tip: Explorare
 • Număr de locuri: 14
 • Data de Start: 01/13/2018

Prezentarea Atelierului

==================================================

ACUM oferim REDUCERI pentru plata anticipată, citește mai departe! 🙂

==================================================

Coordonator: Smaranda Caragea // Trainer: Simona Stoicescu 

Vă oferim un curs pentru copiii preșcolari, ideal pentru
= Un plus de încredere
= O mai bună capacitate de observare
= O mai bună concentrare
= Dezvoltarea atenției
= O mai bună ancorare în realitate
= Antrenarea memoriei și a răbdării
= O capacitate sporită de analiză și autoanaliză
= Mai bune abilități de comunicare verbală și nonverbală
= Mai mare coerență în gând, dar și în exprimare

DE CE TEATRU PENTRU PREȘCOLARI?
Copiii sunt precum niște bureței care extrag informația din activitățile la care sunt expuși, își folosesc toate simțurile în mod egal pentru a cunoaște lumea. De aceea vârsta copilăriei este ideală pentru a experimenta prin intermediul jocurilor de actorie, pentru că, spre deosebire de omul matur, copilul-burețel are simțurile activate, gata să fie stimulate.

CE FACEM ÎN CADRUL CURSULUI?
Cursul propune o activitate relaxantă și constructivă pentru copii. Ei vor participa la un atelier intensiv de actorie și improvizație, care are la bază tehnicile de dezvoltare a calităților de comunicare, relaționare, încredere și conștientizare a mediului și a sinelui.
Pe parcursul întâlnirilor vom urmări dezvoltarea aptitudinilor artistice și vor face cunoștință cu roluri, poezii și scenete. De asemenea, în primele ședințe vom lucra exerciții care se referă la înțelegerea spațiului scenic, relaționare, atenție distributivă, răbdare, deschidere și dezinhibare, comunicare și creativitate.
Vom avea invitat din când în când un actor specializat în pedagogie pentru dicție și logopedie, care va interveni cu exerciții în funcție de nevoile identificate.
Cursul se finalizează cu un spectacol oferit părinților și celor dragi în care copiii vor avea ocazia să își prezinte rezultatul muncii în echipă.

Modalitatea cea mai ușoară și mai plăcută pentru a-i face pe copii să se descopere și să fie cât mai conștienți de ei înșiși și de calitățile pe care le au este prin intermediul JOCULUI.

Obiective specifice grupei de vârstă:
– identificarea aptitudinilor deja existente, descoperirea de noi aptitudini
– dezvoltare aptitudini prin antrenament și joc
– folosirea vocii într-o varietate de moduri pentru explorare ideilor și emoțiilor
– folosirea mișcării și implicarea corporală pentru explorarea ideilor și emoțiilor
– să dobândească siguranță, atât individual cât și în cadrul grupului în timpul jocurilor
– implicare și participare în activități și jocuri
– înțelegere, răbdare și respect față de parteneri
– adaptare justă la modalitatea de lucru și respectarea regulilor jocurilor

Modulul 1 (11 săptămâni): jocuri, improvizație și măști – spectacol cu părinții.
Modulul 2 (11-12 săptămâni): jocuri, reconsolidarea echipei, rol, fabule, moravuri, spectacol.
Modulul 3 (11-12 săptămâni): jocuri, reconsolidarea echipei, rol, povești, dramatizări de basme.
Fiecare modul nou propune o nouă temă dramaturgică și noi deschideri de explorare dramatică. ATENTIE! Participarea la module nu este condiționată de participarea la un modul anterior. Înscrierea este posibilă oricând în primele 5 ședințe ale unui modul. Participare minimă/modul: 6 ședințe.

CÂT COSTĂ?
Prețul pentru un întreg modul este de 780 lei (adică 65 lei/ședință). Poți să achiți și în trei rate, a 260 lei. Însă…
Profită ACUM de REDUCERILE noastre!
= Achită integral până cel târziu vineri 5 ianuarie și ai 15% reducere – achiți doar 663 lei –
SAU
= Achită integral până cu o zi înainte de începerea cursului și ai 10% reducere – achiți doar – 702 lei!
În plus dacă ai mai făcut cel puțin un curs la noi, adaugă 5% la procentele de mai sus! 🙂
Plata se poate face prin transfer bancar sau în numerar, la sediul nostru.

CÂND?
12 ședințe, în fiecare sâmbătă începând cu 13 ianuarie, între 10:00 și 11:15 (durata unei ședințe este de 75 min), cu spectacol în ultima ședință. Se va face pauză în săptămânile cu vacanțe școlare și sărbători naționale/religioase.
(ne rezervăm dreptul de a amâna, în cazuri excepționale, începerea cursului, cu maximum 2 săptămâni, pentru a putea asigura un grad optim de ocupare a locurilor și astfel o grupă cât mai completă și eficientă).

UNDE?
Spațiul nostru se află în str. Alexandru D. Xenopol nr. 19, etajul 1, în zona Grădina Icoanei, intrarea dinspre str. Polonă, la 5 minute de mers pe jos de metrou Piața Romană.

EXCELENT! CUM MĂ ÎNSCRIU?
Pentru înscrieri vă rugăm să completați următorul formular:
https://goo.gl/forms/mOFhje68YBAOQ1Cc2
Sau ne puteți contacta prin e-mail la inscrieri@continuu.ro sau la numărul de telefon 0731 223 675.
Număr maxim de participanți: 14.

VREAU SĂ ȘTIU MAI MULT!

Universul copiilor este întotdeauna un subiect fascinant. Totuși unii copii au probleme în a se exprima în mod natural. Tot ceea ce au ei nevoie pentru a se simți în largul lor este cunoașterea de sine.
Integrarea socială este un factor determinant în educația copilului, iar acesta trebuie să aibă curaj să se exprime firesc și în conformitate cu fiecare situație în care este pus. Pentru asta, copiii au nevoie să cunoască și să facă diferența între mamă și profesor, între adult și copil, între autoritate și liberatate, să știe să se adapteze firesc situațiilor în care este pus și să înțeleagă că el rămâne același, dar raporturile dintre el și celelalte persoane cu care intră în contact se pot schimba în funcție de mai mulți factori: nivelul de cunoaștere al persoanei, vârstă, interese, educație etc.

Pentru urmărirea obiectivelor propuse, pedagogul de teatru va acționa ca un diagnostician care caută cu ce tip de exercițiu să intervină ca să suplimenteze ceea ce îi lipsește elevului său să curețe ceea ce este în surplus, iar elevul își adună date proprii printr-o experiență nemijlocită. Pedagogul de teatru îi oferă elevului instrumentele pentru ca acesta să își creeze propriul sistem care îi poate folosi fie în arta dramatică, fie în viața de zi cu zi.

CINE SUNT TRAINERII? 
Simona Stoicescu este născută în 14.08.1979 și este absolventă
a secției Actorie și Pedagogie teatru în cadrul UNATC. Actriță a Teatrului de Comedie din 2003, Simona are o vastă experiență de teatru (Poker – regia Alexandru Tocilescu, Ubu înlănțuit – regia Tompa Gabor, În plină glorie – regia Răzvan Mazilu etc), film (Nunta mută – regia Horațiu Mălăele, Dacă bobu nu moare – regia Sinisa Dragin, Păcală se întoarce – regia Geo Saizescu, 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile – regia Cristian Mungiu etc), TV (membră a grupului Distractis, sitcom-uri etc), dar și de ateliere, workshop-uri și cursuri de actorie copii. A fost adeseori premiată în activitatea sa – menționăm Premiul pentru Cea mai bună actriță – gala UNATC, Premiul pentru Cea mai bună actriță – gala Comedia Ține la Tineri sau premiul UCIN pentru Cea mai bună actriță.

Smaranda Caragea – absolventă în 2008 a Facultății de Teatru – specializarea Arta Actorului, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, Smaranda a urmat studiile masterale în Arta Actorului și a obținut în 2017 titlul de Doctor în Arta Actorului, cu teza “Dezvoltarea continuă prin arta actorului pentru non-actori” (coord. Prof.Univ.Dr. Olga Delia Mateescu). În prezent angajată a Teatrului de Comedie din București, Smaranda are în spate o vastă experiență de actriță, apărând de-a lungul anilor în nenumărate piese de teatru, filme de diverse metraje, spoturi publicitare, emisiuni TV sau online și dublaje de voci în seriale TV sau de desene animate. Spoturile grupului de comedie Sector 7, piesa “Bullets over Lipscani” – long-time-runner-ul de pe scena teatrului Godot sau vocea îndrăgitului personaj Hannah Montana sunt doar câteva din ipostazele pentru care Smaranda este cunoscută și îndrăgită, atât în rândul celor mari cât și în rândul copiilor.
Încă de la absolvirea facultății de teatru – și cu o contribuție decisivă a celor doi ani de studiu în cadrul Facultății de Sociologie-Psihologie din cadrul Universității Spiru Haret, Smaranda a fost deosebit de implicată în latura educațională și formativă a artei actorului, dezvoltând, perfecționând și susținând, începând cu 2008 și până acum, o gamă variată de cursuri ce îmbină actoria și dezvoltarea personală continuă. Cursuri precum “Introducere în arta actorului”, “Teatru aplicat”, “Școala de vară și actorie pentru copii”, “Primii pași în teatru”, “Antrenamentul memoriei prin tehnici de teatru” sau “Teatru aplicat în dezvoltare personală”, susținute ca lector în cadrul Fundației Calea Victoriei, dar și multitudinea de workshopuri și teambuildinguri organizate pentru companii precum JCC – Jewish Community Center, Jacobs, HP, Allianz-Țiriac, Leroy Merlin sau King România au reprezentat atât bazele, cât și garanția, unei solide experiențe de training a Smarandei Caragea, concretizată și materializată în cadrul cursurilor Studioului pentru Dezvoltare prin Artă “Continuu”.

Traineri

 • Simona este actriță a Teatrului de Comedie din Bucuresti si are o vastă experiență de lucru cu copiii de toate vârstele.