fbpx

Clubul de Teatru pentru Copii (7-11 ani)

INFORMAȚII CHEIE

 • Durata Atelierului: 10 ședințe
 • Vârsta minimă / maximă:
 • Solicitanți: 0
 • Se poate plăti per modul ?: Nu
 • Locația: Continuu
 • Frecvența: săptămânal
 • Număr de module: 0
 • Vizualizări: 113
 • Prerechizite: Nu
 • Activitate de tip: Recreare
 • Număr de locuri: 12
 • Data de Start: 09/22/2018

Prezentarea Atelierului

Trainer: Sorin Dobrin // Coordonator: Smaranda Caragea

Vă oferim un curs pentru copii, ideal pentru
= Un plus de încredere
= O mai bună capacitate de observare
= O mai bună concentrare
= Dezvoltarea atenției
= O mai bună ancorare în realitate
= Antrenarea memoriei și a răbdării
= O capacitate sporită de analiză și autoanaliză
= Mai bune abilități de comunicare verbală și nonverbală
= Mai mare coerență în gând, dar și în exprimare

DE CE AR ALEGE UN COPIL UN CURS DE TEATRU?
La școală, acasă, în parc – peste tot e plin de reguli. Toată lumea ne cere să fim serioși și conștiincioși. Cum ar fi să înveți ceva doar jucându-te? Să înveți, dar să nu scrii, să nu ai teme, să poți să greșești fără să fii certat.
Într-un atelier de jocuri de actorie NU există greșeală, există doar ÎNCERCARE. Și cu fiecare încercare descopăr ceva nou, dar mă și distrez împreună cu colegii mei.
Joaca și jocul nu sunt interzise – ele sunt chiar obligatorii! Pot să fiu cine vreau și cum vreau eu, împrumut măști și explorez situații noi, și așa aflu despre mine de ce anume sunt în stare, dar și că pot mult mai mult.

CE FACEM ÎN CADRUL CURSULUI?
Workshopul nostru își propune ca, prin intermediul tehnicilor de teatru, să îi aducă pe cei mici în variate situații care să îi ajute să identifice rapid emoțiile sau sentimentele resimțite, pentru ca ulterior să reușească să comunice mai ușor cu cei din jur.
Experimentarea diferitelor ipostaze în convenția teatrală creează un precedent, dezvoltând astfel capacitatea copiilor de a empatiza sau a rezona mai ușor în cadrul situațiilor de viață ulterioare, antrenând de fapt intuiția.
Orice copil știe o poezie, însă versurile sau vorbele nu sunt îndeajuns dacă ele nu sunt și înțelese și transmise în conformitate cu gândul pe care acestea îl determină.
Pentru ca cei mici să înțeleagă importanța adresabilității și formele pe care aceasta le ia, ei vor explora în convenție teatrală, prin tehnici de improvizație și actorie, diferite ipostaze ale lor în diferite situații de viață, reconstruite “în laborator”.

Obiective specifice pentru această grupă de vârstă:
– identificarea aptitudinilor deja existente, descoperirea de noi aptitudini
– dezvoltare aptitudini prin antrenament și joc
– dezvoltarea capacității introspective
– acceptarea diferențelor și eliminarea prejudecăților prin deschidere către ințelegere
– antrenarea capacității de asociere pentru a stimula creativitatea, imaginația și memoria
– investirea imaginației și creativității în temele propuse prin identificare de soluții și căi de rezolvare
– explorarea și exprimarea unor varietăți de teme (putere, control, relații, raport de statut, conflict)
– folosirea conștientă a corpului și a vocii pentru a transmite sensuri și subînțelesuri
– explorarea, reprezentarea conceptelor abstracte susținute de gând și intenție concretă
– implicare colaborativă, responsivitate și responsabilitate individuală în cadrul grupului
– acordarea de feedback pentru rafinarea muncii
– analizarea rolurilor și asumarea situațiilor dramatice propuse
– lucru în echipe aleatorii și colaborare în îndeplinirea temelor
– fișă și cercetare pentru construcția personajului
– reflectare în rol, reflectare distanțat de rol
– identificarea și analiza valorilor din textul dramatic
– distribuirea internă a rolurilor pentru realizarea unei producții interne în cadrul grupului

Fiecare modul nou propune o nouă temă dramaturgică și noi deschideri de explorare dramatică. ATENTIE! Participarea la module nu este condiționată de participarea la un modul anterior.

CÂT COSTĂ?
Prețul pentru un întreg modul este de 750 lei (75 lei/ședință). Dacă achitați integral până cel târziu pe 15 septembrie prima vă oferim o reducere de 15% – prețul devine astfel de doar 637.50 lei! 🙂
Alternativ, puteți să achitați în 3 tranșe egale. Plata se poate face prin transfer bancar sau în numerar, la sediul nostru.
Încurajăm cu tărie prezența la fiecare oră de curs. În cazul plății anticipate vă oferim însă posibilitatea de a ne spune de la început cel mult două date la care știți sigur că nu ajungeți – acestea se vor scădea din prețul total, iar reducerea va deveni de 10%.

CÂND?
10 ședințe, în fiecare sâmbătă, începând cu 22 septembrie, între 11:30 și 13:00 (durata unei ședințe este de 90 min), cu spectacol în ultima ședință. Ședințele din 27 octombrie, 3 noiembrie și 1 decembrie nu se țin.
(ne rezervăm dreptul de a amâna, în cazuri excepționale, începerea cursului, cu maximum 2 săptămâni, pentru a putea asigura un grad optim de ocupare a locurilor și astfel o grupă cât mai completă și eficientă).

UNDE?
Spațiul nostru se află în str. Alexandru D. Xenopol nr. 19, etajul 1, în zona Grădina Icoanei, intrarea dinspre str. Polonă, la 5 minute de mers pe jos de metrou Piața Romană.

EXCELENT! CUM MĂ ÎNSCRIU?
Pentru înscrieri vă rugăm să completați următorul formular:
https://goo.gl/forms/2duud4c4jhPlmSps2
Sau ne puteți contacta prin e-mail la inscrieri@continuu.ro sau la numărul de telefon 0731 223 675.
Număr maxim de participanți: 14.

VREAU SĂ ȘTIU MAI MULT!
De ce Educație prin Arta Actorului?
Scopul principal al educației fizice în învățământul general nu este performanța sportivă în sensul excelenței, ci cultivarea fizicului, ca bază pentru menținerea unui orizont de dezvoltare personală cât mai larg – o persoană cu fizic robust va fi mai sănătoasă, mai plină de energie și mai aptă să facă față provocărilor vieții.
Similar, în cazurile în care elevii studiază actoria în învățământul general, scopul principal nu este performanța artistică în sensul excelenței, ci cultivarea unor calități psiho-fizice și psiho-sociale – ca bază pentru menținerea unui orizont de dezvoltare personală cât mai larg – o persoană cu calități psiho-fizice robuste va fi mai sănătoasă, mai plină de energie și mai aptă să facă față provocărilor vieții.

Traineri

 • Sorin este licențiat și are un master în actorie. Până în prezent a colaborat cu toate marile teatre din București, precum Metropolis, Bulandra, Teatrul Național București, Nottara sau Godot Café-Teatru. De asemenea, încă din timpul facultății Sorin a lucrat alături de copii și împreună cu aceștia,