fbpx

Clubul de Teatru pentru Copii Preșcolari (4-7 ani)

INFORMAȚII CHEIE

 • Durata Atelierului: 10 ședințe
 • Vârsta minimă / maximă:
 • Solicitanți: 0
 • Se poate plăti per modul ?: Nu
 • Locația: Continuu
 • Frecvența: săptămânal
 • Număr de module: 0
 • Vizualizări: 122
 • Prerechizite: Nu
 • Activitate de tip: Recreare
 • Număr de locuri: 12
 • Data de Start: 09/22/2018

Prezentarea Atelierului

Trainer: Simona Stoicescu // Coordonator: Smaranda Caragea

Vă oferim un curs pentru copiii preșcolari, ideal pentru
= Un plus de încredere
= O mai bună capacitate de observare
= O mai bună concentrare
= Dezvoltarea atenției
= O mai bună ancorare în realitate
= Antrenarea memoriei și a răbdării
= O capacitate sporită de analiză și autoanaliză
= Mai bune abilități de comunicare verbală și nonverbală
= Mai mare coerență în gând, dar și în exprimare

DE CE TEATRU PENTRU PREȘCOLARI?
Copiii sunt precum niște bureței care extrag informația din activitățile la care sunt expuși, își folosesc toate simțurile în mod egal pentru a cunoaște lumea. De aceea vârsta copilăriei este ideală pentru a experimenta prin intermediul jocurilor de actorie, pentru că, spre deosebire de omul matur, copilul-burețel are simțurile activate, gata să fie stimulate.

CE FACEM ÎN CADRUL CURSULUI?
Cursul propune o activitate relaxantă și constructivă pentru copii. Ei vor participa la un atelier intensiv de actorie și improvizație, care are la bază tehnicile de dezvoltare a calităților de comunicare, relaționare, încredere și conștientizare a mediului și a sinelui.
Pe parcursul întâlnirilor vom urmări dezvoltarea aptitudinilor artistice și vor face cunoștință cu roluri, poezii și scenete. De asemenea, în primele ședințe vom lucra exerciții care se referă la înțelegerea spațiului scenic, relaționare, atenție distributivă, răbdare, deschidere și dezinhibare, comunicare și creativitate.
Vom avea invitat din când în când un actor specializat în pedagogie pentru dicție și logopedie, care va interveni cu exerciții în funcție de nevoile identificate.
Cursul se finalizează cu un spectacol oferit părinților și celor dragi în care copiii vor avea ocazia să își prezinte rezultatul muncii în echipă.

Modalitatea cea mai ușoară și mai plăcută pentru a-i face pe copii să se descopere și să fie cât mai conștienți de ei înșiși și de calitățile pe care le au este prin intermediul JOCULUI.

Obiective specifice grupei de vârstă:
– identificarea aptitudinilor deja existente, descoperirea de noi aptitudini
– dezvoltare aptitudini prin antrenament și joc
– folosirea vocii într-o varietate de moduri pentru explorare ideilor și emoțiilor
– folosirea mișcării și implicarea corporală pentru explorarea ideilor și emoțiilor
– să dobândească siguranță, atât individual cât și în cadrul grupului în timpul jocurilor
– implicare și participare în activități și jocuri
– înțelegere, răbdare și respect față de parteneri
– adaptare justă la modalitatea de lucru și respectarea regulilor jocurilor

Fiecare modul nou propune o nouă temă dramaturgică și noi deschideri de explorare dramatică. ATENTIE! Participarea la module nu este condiționată de participarea la un modul anterior.

VREAU SĂ ȘTIU MAI MULT!
Universul copiilor este întotdeauna un subiect fascinant. Totuși unii copii au probleme în a se exprima în mod natural. Tot ceea ce au ei nevoie pentru a se simți în largul lor este cunoașterea de sine.
Integrarea socială este un factor determinant în educația copilului, iar acesta trebuie să aibă curaj să se exprime firesc și în conformitate cu fiecare situație în care este pus. Pentru asta, copiii au nevoie să cunoască și să facă diferența între mamă și profesor, între adult și copil, între autoritate și liberatate, să știe să se adapteze firesc situațiilor în care este pus și să înțeleagă că el rămâne același, dar raporturile dintre el și celelalte persoane cu care intră în contact se pot schimba în funcție de mai mulți factori: nivelul de cunoaștere al persoanei, vârstă, interese, educație etc.

Pentru urmărirea obiectivelor propuse, pedagogul de teatru va acționa ca un diagnostician care caută cu ce tip de exercițiu să intervină ca să suplimenteze ceea ce îi lipsește elevului său să curețe ceea ce este în surplus, iar elevul își adună date proprii printr-o experiență nemijlocită. Pedagogul de teatru îi oferă elevului instrumentele pentru ca acesta să își creeze propriul sistem care îi poate folosi fie în arta dramatică, fie în viața de zi cu zi.

CÂT COSTĂ?
Prețul pentru un întreg modul este de 750 lei (75 lei/ședință). Dacă achitați integral până cel târziu pe 15 septembrie prima vă oferim o reducere de 15% – prețul devine astfel de doar 637.50 lei! 🙂
Alternativ, puteți să achitați în 3 tranșe egale. Plata se poate face prin transfer bancar sau în numerar, la sediul nostru.
Încurajăm cu tărie prezența la fiecare oră de curs. În cazul plății anticipate vă oferim însă posibilitatea de a ne spune de la început cel mult două date la care știți sigur că nu ajungeți – acestea se vor scădea din prețul total, iar reducerea va deveni de 10%.

CÂND?
10 ședințe, în fiecare sâmbătă, începând cu 22 septembrie, între 10:00 și 11:15 (durata unei ședințe este de 75 min), cu spectacol în ultima ședință. Ședințele din 27 octombrie, 3 noiembrie și 1 decembrie nu se țin.
(ne rezervăm dreptul de a amâna, în cazuri excepționale, începerea cursului, cu maximum 2 săptămâni, pentru a putea asigura un grad optim de ocupare a locurilor și astfel o grupă cât mai completă și eficientă).

UNDE?
Spațiul nostru se află în str. Alexandru D. Xenopol nr. 19, etajul 1, în zona Grădina Icoanei, intrarea dinspre str. Polonă, la 5 minute de mers pe jos de metrou Piața Romană.

EXCELENT! CUM MĂ ÎNSCRIU?
Pentru înscrieri vă rugăm să completați următorul formular:
https://goo.gl/forms/2duud4c4jhPlmSps2
Sau ne puteți contacta prin e-mail la inscrieri@continuu.ro sau la numărul de telefon 0731 223 675.
Număr maxim de participanți: 12.

Traineri

 • Simona este actriță a Teatrului de Comedie din Bucuresti si are o vastă experiență de lucru cu copiii de toate vârstele.