fbpx

Teatru Aplicat: de la Introspecție la Personaj (curs recreativ)

INFORMAȚII CHEIE

 • Durata Atelierului: 10 ședințe
 • Vârsta minimă / maximă:
 • Solicitanți: 0
 • Se poate plăti per modul ?: Nu
 • Locația: Continuu
 • Frecvența: săptămânal
 • Număr de module: 0
 • Vizualizări: 204
 • Prerechizite: Nu
 • Activitate de tip: Explorare
 • Număr de locuri: 14
 • Data de Start: 09/17/2018

Prezentarea Atelierului

//Trainer: Alexandra Salceanu, Coordonator: Smaranda Caragea //
// 10 ședințe //
// în fiecare luni //
// 19:00-21:30 //
// teatru //
// actorie //
// dezvoltare personală //
// orice vârstă (adulți) //
// orice nivel de experiență //
// 750 lei – reducere la plata integrală! //
……………………………………………………

CE FACEM ÎN CADRUL CURSULUI?
Vă propunem un laborator de joc și explorare a comportamentelor și a situațiilor, prin utilizarea tehnicilor de actorie, cu reprezentație la final! Jocurile, exercițiile de grup, cele individuale și scenele scurte vor fi modalitatea prin care ne vom antrena, vom descoperi și prin care ne vom conecta la sine și la mediu.

CARE SUNT OBIECTIVELE?
– dezvoltarea empatiei
– exercițiul introspecției
– creșterea conștiinței de sine (self awareness)
– deschidere către vulnerabilitate
– antrenarea flexibilității
– exersarea stăpânirii de sine
– implicare
– dezvoltarea inteligenței emoționale

CE APTITUDINI ANTRENĂM?
– observare
– ascultare
– cooperare
– analiză obiectivă
– imaginație
– creativitate
– memorie senzorială
– memorie emoțională

VREAU SĂ ȘTIU MAI MULT!
Ce este o mască? Ce se ascunde în spatele ei? Câte măști schimbăm într-o singură zi? Sau într-un an? Oare câte am schimbat eu până acum?
În spatele fiecărei măști, ipostaze sau comportament se află gânduri, emoții, amintiri, trăiri.

Arta actoriei ne pune la dispoziție instrumente si mecanisme de gândire valabile care pot fi aplicate oricând în viața de zi cu zi.
Provocarea laboratorului nostru constă în analizarea și înțelegerea gândurilor din spatele măștilor.

Vom face asta prin experimentare și acțiune concretă – ne vom folosi pe noi înșine, dar și de noi înșine, pentru a-i descoperi pe cei de lângă noi, pentru a-i înțelege mai bine, pentru a putea comunica și relaționa mai ușor.
Pornim de la noi, ne vom însuși replicile unor personaje care ne-ar putea părea îndepărtate de noi la prima vedere.

Experiența fiecăruia va fi apoi îmbogățită prin explorarea unor situații specifice teatrului, prin intermediul întrebării: “Ce-ar fi dacă aș fi eu în situația aceasta?”.
Vom găsi împreună răspunsurile potrivite, căutând întrebările optime, și vom releva adevărul teatral pornind de la adevărul personal.

Atelierul se adresează adulților.

CÂND?
Începând cu 17 septembrie până în 19 noiembrie
Durata: 10 ședințe
În fiecare zi de luni, de la ora 19:00 până la ora 21:30
(ne rezervăm dreptul de a amâna, în cazuri excepționale, începerea cursului, cu maximum 2 săptămâni, pentru a putea asigura un grad optim de ocupare a locurilor și astfel o grupă cât mai completă și eficientă).

UNDE?
Str. Alexandru D. Xenopol nr. 19, etajul 1. Spațiul se află în zona Grădina Icoanei, intrarea dinspre str. Polonă.

CÂT COSTĂ?
Preț integral: 750 lei (75 lei/ședință).
La plata integrală a celor 10 ședințe până cel târziu pe 10 septembrie beneficiați de o reducere specială din partea noastră de 15% – prețul fiind astfel de 637,50 lei!

Locurile se ocupă după regula primul venit – primul servit; un loc se consideră rezervat după achitarea unui avans (50%). Plata se poate efectua prin transfer bancar sau în numerar la sediul nostru. Dacă ne anunți de la înscriere că nu poți participa la un număr de maxim 2 ședințe, acelea se scad din prețul total al atelierului, iar reducerea de 15% se anulează, aplicându-se o reducere de 10% pentru plata în avans, indiferent de momentul în care aceasta se face (cel târziu până la prima ședință).

EXCELENT! CUM MĂ ÎNSCRIU?
Pentru înscrieri vă rugăm să completați următorul formular:
https://goo.gl/forms/VHkiuI0ispPvdBBd2
sau ne puteți contacta prin e-mail la inscrieri@continuu.ro sau la numărul de telefon 0731 223 675.

……………………………………………………………………………………………….

CINE E TRAINER?

Alexandra Salceanu a absolvit Facultatea de Teatru, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, București, în anul 2008, iar masterul, la aceeași instituție, în anul 2010. Tot aici a urmat cursurile Școlii Doctorale, pe tema ”Funcția
curativă a Teatrului în Societatea Contemporană”, având-o ca profesor coordonator pe doamna Prof.Univ.Dr. Olga Delia Mateescu și, ulterior pe domnul Prof.Univ.Dr. Paul Chiribuță. Cu această ocazie a fost asistent universitar la clasele domnilor profesori
Paul Chiribuță, Marius Gâlea și Ștefan Velniciuc.
A debutat la Teatrul Maria Filotti, Brăila, în 2010, cu rolul Solveig, din piesa Peer Gynt, de Henrick Ibsen, în regia lui Vlad Cristache. A avut colaborări ulterioare la același teatru, spectacole în spații independente, cursuri de actorie cu adulți și copii, proiecte de educație prin teatru, apariții în diverse spoturi publicitare, seriale și filme de diverse metraje.
În prezent este angajată la Teatrul Național București. Joacă în spectacolele: Furtuna, de William Shakespeare, No man’s land, regia Alexander Morfov, Umbre, de Marilia Samper, regia Vlad Cristache, Viforul, de Barbu Ștefănescu Delavrancea, regia Alexandru Dabija, la Teatrul Național București; în Peretele și 7 dintr-o lovitură, scrise și regizate de Lia Bugnar, Cum se cuceresc femeile, adaptare după Woody Allen, regia Liviu Lucaci la Teatrul Metropolis; în Before Breakfast, de Eugene O’Neill, regia Alexandra Popescu la Teatrul Bulandra. O puteți vedea jucând alături de personalități marcante ale teatrului românesc, Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, precum și altele, la teatrele mai sus menționate.
Experiența profesională în domeniul cursurilor de dezvoltare personală este, de asemenea, vastă și variată, de-a lungul anilor fiind implicată în multiple proiecte pe acest subiect, coordonând diverse grupuri de adulți, studenți, elevi și copii, în colaborare cu Fundația Calea Victoriei, Festivaluri de tineri actori sau amatori, Școli de dezvoltare personală sau proiecte educaționale supervizate de Ministerul Educației Naționale.

Smaranda Caragea: Absolventă în 2008 a Facultății de Teatru – specializarea Arta Actorului, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, Smaranda a urmat studiile masterale în Arta Actorului și și-a susținut doctoratul în 2017 cu teza “Dezvoltarea continuă prin arta actorului pentru non-actori” (coord. Prof.Univ.Dr. Olga Delia Mateescu). În prezent angajată a Teatrului de Comedie din București, Smaranda are în spate o vastă experiență de actriță, apărând de-a lungul anilor în nenumărate piese de teatru, filme de diverse metraje, spoturi publicitare, emisiuni TV sau online și dublaje de voci în seriale TV sau de desene animate. Spoturile grupului de comedie Sector 7, piesa “Bullets over Lipscani” – long-time-runner-ul de pe scena teatrului Godot sau vocea îndrăgitului personaj Hannah Montana sunt doar câteva din ipostazele pentru care Smaranda este cunoscută și îndrăgită, atât în rândul celor mari cât și în rândul copiilor.

Încă de la absolvirea facultății de teatru – și cu o contribuție decisivă a celor doi ani de studiu în cadrul Facultății de Sociologie-Psihologie din cadrul Universității Spiru Haret, Smaranda a fost deosebit de implicată în latura educațională și formativă a artei actorului, dezvoltând, perfecționând și susținând, începând cu 2008 și până acum, o gamă variată de cursuri ce îmbină actoria și dezvoltarea personală continuă. Cursuri precum “Introducere în arta actorului”, “Teatru aplicat”, “Școala de vară și actorie pentru copii”, “Primii pași în teatru”, “Antrenamentul memoriei prin tehnici de teatru” sau “Teatru aplicat în dezvoltare personală”, susținute ca lector în cadrul Fundației Calea Victoriei, dar și multitudinea de workshopuri și teambuildinguri organizate pentru companii precum JCC – Jewish Community Center, Jacobs, HP, Allianz-Țiriac, Leroy Merlin sau King România au reprezentat atât bazele, cât și garanția, unei solide experiențe de training a Smarandei Caragea, concretizată și materializată în cadrul cursurilor Studioului pentru Dezvoltare prin Artă “Continuu”.

Traineri

 • Alexandra este actriță în cadrul Teatrului Național București. Are o mare experiență profesională în domeniul cursurilor de dezvoltare personală, fiind implicată în multiple proiecte pe acest subiect, coordonând diverse grupuri de adulți, studenți, elevi și copii.

 • Smaranda este creatoarea studioului pentru dezvoltare prin artă Continuu, actriță experimentată, formator și cercetător în teatru aplicat.