fbpx
  • ianton@continuu.ro

Ioana Anastasia Anton

Actriță

Absolventă de UNATC și premiată UNITER în 2009, Ioana vrea să învețe de la cei mai tineri că într-adevăr există “puterea unei generații”.

0 Ateliere

Warning: Division by zero in /home/r52021cont/public_html/wp-content/themes/campress/apus-campress/content-single.php on line 82
Rating

Portret profesional

Ioana Anastasia Anton – a absolvit în 2008 licența în arta actorului și în 2010 masteratul în cadrul UNATC “I.L. Caragiale”. În 2009 a luat premiul UNITER pentru rolul Ofelia din spectacolul Hamlet în regia lui Laszlo Bocsardi. Din 2010 până în 2017 a fost angajată a Teatrului Odeon. Din 2017 face parte din trupa Teatrului Bulandra. A lucrat cu regizori importanți precum Andrei Șerban, Laszlo Bocsardi, Vladimir Anton, Felix Alexa, Eugen Gyemant, Erwin Shimshenson.
În 2012 a fost nominalizată la Premiile Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru rolul Sanda din filmul Domnișoara Christina, în regia lui Alexandru Maftei.
Face parte din trupa de improvizație SC IMPRO SRL. A participat la worksopurile lui Andrei Serban și ale lui David Esrig.
Vrea să învețe de la tânăra generație că există “puterea unei generații”.

Ateliere Conduse