ATELIERE PENTRU ADULȚI

 

Explorând prin artă, ne vom folosi pe noi înșine și vom lucra cu noi înșine, pentru a-i descoperi pe cei de lângă noi, pentru a-i înțelege mai bine, pentru a putea comunica și relaționa mai ușor.

Ce este o mască? Ce se ascunde în spatele ei? Câte măști schimbăm într-o singură zi? Sau într-un an? Oare câte am schimbat eu până acum? În spatele fiecărei măști, ipostaze sau comportament se află gânduri, emoții, amintiri, trăiri.

Arta actoriei ne pune la dispoziție instrumente si mecanisme de gândire valabile care pot fi aplicate oricând în viața de zi cu zi. Provocările cursurilor noastre constau în analizarea și înțelegerea gândurilor din spatele măștilor.

Vom face asta prin experimentare și acțiune concretă – ne vom folosi pe noi înșine, dar și de noi înșine, pentru a-i descoperi pe cei de lângă noi, pentru a-i înțelege mai bine, pentru a putea comunica și relaționa mai ușor. Pornim de la noi, ne vom însuși replicile unor personaje care ne-ar putea părea îndepărtate de noi la prima vedere.

Experiența fiecăruia va fi apoi îmbogățită prin explorarea unor situații specifice teatrului, prin intermediul întrebării: “Ce-ar fi dacă aș fi eu în situația aceasta?”. Vom găsi împreună răspunsurile potrivite, căutând întrebările optime, și vom releva adevărul teatral pornind de la adevărul personal.

Deosebit și incitant este că, în convenția dată de arta dramatică, ai toată libertatea să greșești și să înveți din greșelile tale. Copilul din voi nu se va supăra, ci se va trezi cu poftă de viață și de acumulare.

Facem împreună primii pași pentru o comunitate de non-actori! Textele vi le propunem noi, însă suntem deschiși să explorăm împreună temele sau interesele propuse de voi. De ce? Suntem de părere că există o „foame de roluri” în fiecare dintre noi, o dorință de cunoaștere și experimentare prin ochii sau papucii altuia. De aceea vă propunem un cadru liber în care arta actorului servește explorării vieții în toate aspectele ei.